Boxerleir 2018

Boxerleir 22-25 juni 2018
Styret i Oslo og Akershus ønsker å samle boxere fra hele Norge til en fabelaktig hundehelg. Velkommen til den 10. boxerleiren på Morokulien - riksgrensen mellom Norge og Sverige.

Vi åpner leiren med felles grilling fredag kveld kl. 20.00.
I tillegg til selve kursene som arrangeres, legges det opp til mye sosial hygge for både store og små. Vi har fellesgrilling på kvelden, arrangerer selvfølgelig boxer-quiz og har stort lotteri hver kveld.  Alle tar med egen mat. (Dere må beregne tre middager, tre frokoster og tre lunsjer). Griller er det på plassen og lokalavdelingen stiller med div grillredskaper og krydder.


Kursoversikt Boxerleir 2018

Atferdskurs – Kjerst Bjøntegaard
På dette kurset vil fokuset være på å få til et godt samspill sammen med hunden i mange situasjoner. Som eier får man innsikt i hvorfor hunden reagerer som den gjør i ulike settinger. Instruktøren(e) gir også tilbakemelding på hvordan man kan håndtere ulike situasjoner på en god måte. Kurset egner seg for boxereeiere som opplever at enkelte hverdagshendelser er problematiske å håndtere, men egner seg også godt for eiere som vil lære mer om samspillet mellom seg og sin boxer.

Rundering – Turd Stavn
Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker som ligger skjult i terrenget. I rundering må hunden bruke luktesansen både på spor og overvær for å finne eventuelle mennesker (figuranter). Når hunden finner et menneske (figurant) skal den halse eller via bringkobbel fortelle sin hundefører at den har funnet en person. Eventuelle gjenstander eller effekter skal varsles på samme måte, og eventuelt apporteres om hundefører ber om det.

Spor/feltsøk/brukslydighet – Mona Herjuaune og Mai Nicolaysen
Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Feltsøk eller felt er en søksøvelse som inngår som et element i bl.a. brukshundsport. Øvelsen går ut på at hunden skal finne gjenstander som er lagt ut i et definert felt i skogen. Lydighetsøvelser er en stor del av brukshundprøver, og teller nesten like mye på totalsummen som spesialdelen. Øvelsene er ikke ulike de det konkurreres i på ordinære lydighetsprøver, selv om noen øvelser er annerledes. På kurset vil ekvipasjene veksle mellom de tre øvelsene spor, feltsøk og brukslydighet. Både nybegynnere og de med litt mer erfaring er perfekte for dette kurset. 

Spor – Erik Gunnerud 
Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Feltsøk eller felt er en søksøvelse som inngår som et element i bl.a. brukshundsport. På dette kurset samler vi ekvipasjer som har lang erfaring med spor og/eller feltsøk. 

Lydighet/brukslydighet/rallylydighet – Ellen Alexander
På dette kurset får deltakerne trening innen flere ulike lydighetskategorier. Hverdagslydighet etter den enkeltes ønske, lydighets- og brukslydighetsmomentene gås gjennom og den enkelte velger selv hvilket nivå man vil legge seg på. Nytt i 2017 er at instruktøren også inkluderer rallylydighet i kurset for de som ønsker det. 

Spesialsøk for familiehunden – Kjersti Østlund 
Boxeren elsker å bruke nesen. På dette kurset vil hundene få en unik mulighet til å trenge seg opp til å søke seg frem til store og små gjenstander i ulike omgivelser.

Grunnkursferdighetskurs med klikker – Maja Skedsmo Berg
Å bruker klikker i trening er en måte å sikre at hunden belønnes på akkurat riktig tidspunkt. Med klikker kan man trene på det meste. Dette er et grunnkurs i klikkertrening. På dette kurset vil vi trene ulike grunnferdigheter*, men instruktøren vil også høre om det er spesielle ting den enkelte vil trene inn. 

*fokus, targeting, sitt, bakpartskontroll, utgangsstilling, galopp mot fører, gå+se opp (fri ved fot), ligg, stå, bli (hold posisjonen) og ”Doggie-Zen”.

Det vil være ca. 7,5 timer kurs med hund per dag, mandag avslutter vi kl. 14.00.  Vi tilbyr også deltakerne å melde seg på prøver til dressurdiplomene og bronsemerkeprøve mandag ettermiddag.

Kursene koster 2000 kroner per hund for medlemmer (2500 for ikke-medlemmer). Har du flere hunder, betaler du halv pris for hund nummer 2. Prisene på overnatting varierer fra 600 - 1200 per natt (avhengig av standard).

Har du spørsmål? Kontakt leiransvarlig på lineorlund@hotmail.com

Rabatt for aktive medlemmer:

Dersom du har deltatt på våre dugnader, kan du bruke opptjente poeng som delbetaling av leieren. Gi beskjed om hvilke dugnader du har deltatt på ved påmelding!

Lokalavdelingen ønsker medlemmer fra hele landet velkommen.