Boxerleir 2019

Introduksjon på boxerleirStyret i Oslo og Akershus ønsker å samle boxere fra hele Norge til en fabelaktig hundehelg. Velkommen til den 11. boxerleiren på Morokulien - riksgrensen mellom Norge og Sverige.
Vi åpner leiren med felles grilling fredag kveld kl. 20.00. I tillegg til selve kursene som arrangeres, legges det opp til mye sosial hygge for både store og små. Vi har fellesgrilling på kvelden, arrangerer selvfølgelig boxer- quiz og har stort lotteri hver kveld.
Kurs (nærmere beskrivelser lenger ned):

1. Spor med Erik Gunnerud
2. Spor/Bruks/brukslydighet med Mona Herjuaune og Mai Nicolaysen
3. Rundering med Turid Stavn
4. Lydighet/hverdagslydighet/rallylydighet med Ellen Alexander
5. Atferdskurs med Kjersti Bjøntegaard
6. Spesialsøk for familiehunden med Kjersti Østlund
7. Hverdagslydighet med Maja Ervik

Vi jobber for å få på plass et agilitykurs i tillegg, men her er ikke instruktør på plass enda.

Det vil være ca. 7,5 timer kurs med hund per dag, mandag avslutter vi kl. 14.00. Vi tilbyr også deltakerne å melde seg på prøver til dressurdiplomene og bronsemerkeprøve mandag ettermiddag. Kursene fylles opp fortløpende og minste antall deltakere på et kurs er 3 hunder, max antall deltakere per instruktør er 6.

Rabatt for aktive medlemmer:
 Dersom du har deltatt på våre dugnader, kan du bruke opptjente poeng som delbetaling av leieren. Gi beskjed om hvilke dugnader du har deltatt på ved påmelding!

Pris:


Prisen for kurs på Boxerleiren 2019 vil ligge på 2300 kroner per hund for medlemmer og 3300 der ingen av eierne er medlemmer. I tillegg kommer overnatting (550-1300 per natt per hytte/motellrom avhengig av størrelse og standard). Hund nummer to med samme eier/husstand betaler halv pris. Det vil dessverre ikke være anledning til at to hunder deler en kursplass i år.
Ta kontakt med oss på mail (boxerleir@norskboxerklubb.no) for å få mer informasjon om hva som er ledig av kurs og overnatting, samt priser på overnatting.

Overnatting:


NBK, Oslo og Akershus har reservert hytter og motellrom på de to campingplassene MonteBello og Morokulien. Hyttene er enkle, med 2-4 senger, kjøleskap og kokeplate. det er felles dusjanlegg og toaletter på området. Motellrommene har kokeplate, kjøleskap, dusj og WC. I år har vi i tillegg utvidet med leie va husvogner i Sverige. Disse ligger 15 minutter med bil fra leirområde. Hver husvogn har tre soverom, to bad og stue/kjøkken. Ta kontakt for å høre om mulighet for overnatting. I tillegg er det mulig å leie seg rom på Thon Hotel i Charlottenborg (5 km. unna). dette må den enkelte bestille selv.

Mat:

Alle tar med egen mat. Dere må beregne tre middager, tre frokoster og tre lunsjer. Vi håper på godt vær og oppfordrer alle til å bli med på felles grillmiddager på kveldene. Griller er det på plassen og lokalavdelingen stiller med div grillredskaper og krydder.

Kursoversikt Boxerleir 2019


Atferdskurs – Kjerst Bjøntegaard

På dette kurset vil fokuset være på å få til et godt samspill sammen med hunden i mange situasjoner. Som eier får man innsikt i hvorfor hunden reagerer som den gjør i ulike settinger. Instruktøren(e) gir også tilbakemelding på hvordan man kan håndtere ulike situasjoner på en god måte. Kurset egner seg for boxereeiere som opplever at enkelte hverdagshendelser er problematiske å håndtere, men egner seg også godt for eiere som vil lære mer om samspillet mellom seg og sin boxer.

Rundering – Turd Stavn

Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker som ligger skjult i terrenget. I rundering må hunden bruke luktesansen både på spor og overvær for å finne eventuelle mennesker (figuranter). Når hunden finner et menneske (figurant) skal den halse eller via bringkobbel fortelle sin hundefører at den har funnet en person. Eventuelle gjenstander eller effekter skal varsles på samme måte, og eventuelt apporteres om hundefører ber om det.

Spor/feltsøk/brukslydighet – Mona Herjuaune og Mai Nicolaysen

Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Feltsøk eller felt er en søksøvelse som inngår som et element i bl.a. brukshundsport. Øvelsen går ut på at hunden skal finne gjenstander som er lagt ut i et definert felt i skogen. Lydighetsøvelser er en stor del av brukshundprøver, og teller nesten like mye på totalsummen som spesialdelen. Øvelsene er ikke ulike de det konkurreres i på ordinære lydighetsprøver, selv om noen øvelser er annerledes. På kurset vil ekvipsjene veksle mellom de tre øvelsene spor, feltsøk og brukslydighet. Både nybegynnere og de med litt mer erfaring er perfekte for dette kurset.

Spor – Erik Gunnerud

Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Feltsøk eller felt er en søksøvelse som inngår som et element i bl.a. brukshundsport. På dette kurset samler vi ekvipasjer som har lang erfaring med spor og/eller feltsøk.

Lydighet/brukslydighet/rallylydighet – Ellen Alexander

På dette kurset får deltakerne trening innen flere ulike lydighetskategorier. Hverdagslydighet etter den enkeltes ønske, lydighets- og brukslydighetsmomentene gås gjennom og den enkelte velger selv hvilket nivå man vil legge seg på. Nytt i 2017 er at instruktøren også inkluderer rallylydighet i kurset for de som ønsker det.

Spesialsøk for familiehunden – Kjersti Østlund

Boxeren elsker å bruke nesen. På dette kurset vil hundene få en unik mulighet til å trenge seg opp til å søke seg frem til store og små gjenstander i ulike omgivelser.

Hverdagslydighet – Maja Ervik

På dette grunnkurset tilpasses kurset til det den enkelte hundeeier opplyser at de trenger å trene på. Eksempler på aktiviteter er det å gå pent i bånd, å komme på innkalling, sitt, dekk og bli. Det vil også bli anledning til å prøve seg på spor. Maja er opptatt av kontakt mellom hund og eier og er en ekspert på å trene inn ulike Vi forsker å få på plass et kurs i agility, men i skrivende stund er dette usikkert om vi får til. Det er mulighet for å melde seg på dette som et 2. valg og så blir man kontaktet dersom det blir aktuelt. Styret i Norsk Boxerklubb, Oslo og Akershus boxerleir@norskboxerklubb.no